tirsdag 5. oktober 2010

Oslo, bursdag og Hamar

Jeg så ut som et pakkesel der jeg sykla av gårde til universitetet med en 90-litersekk på ryggen og en 40-litersekk på magen den 1. oktober. Planen var nemlig å dra rett til Oslo etter endt skoledag, og planen fungerte strålende så langt. Det eneste som mangla, var at jeg ikke hadde nok mat til en hel dag på bussen (hadde ikke tatt ut så mye av fryseren ettersom jeg skulle dra bort), så jeg måtte innom en butikk før bussen gikk. Deretter satte jeg meg på bussen vel vitende om at fem timer seinere, skulle jeg befinne meg i Oslo. Fem herlige timer til å lese pensumboka "Momo" på, samtidig som jeg skulle høre på lydboka - men den gang ei. Jeg har nemlig en tendens til å sovne med boka i fanget, og denne gangen hadde vel reisesyketabletten litt av skylda også. Etter at jeg hadde hørt ferdig litt over halve boka, våkna jeg litt skuffa over å ha gått glipp av det hele. Så var det på'an igjen.

Lørdagen blei brukt til å kjøre pappa i et bryllup der han skulle filme, og mens han var der, dro jeg og mamma til Metro for å prøve å finne en gave til Kristine (som jeg skulle i bursdag til seinere på dagen). Valget havna på en koselig genser med et belte, en stor spenne til håret og en melkesjokolade. Så bar det av sted for å hente pappa, handle litt på butikken og dra hjem for å ordne alt klart til bursdagen.

På trappa blei jeg og Ane (plukka henne opp på vei til Kristine) møtt av Dina og en ganske liten Ronja - trodde vi. Det viste seg at det var søstera til Ronja, Lizzie, som var på besøk. Så da hadde vi tre hunder som tusla rundt utpå kvelden. Det var kjempekoselig å se Dina og Ronja igjen (jeg passa dem i sommer).

Ronja fikk på seg blondeparykk og lekte løve:

Til middag fikk vi salat og en spennende lasagne med tacolefser i, og desserten bestod av is med varme bær. Det var koselig å se igjen "vennegjengen" fra videregående, og det er utrolig mye forskjellig alle sammen holder på med. Sigbjørn, kjæresten til Kristine, var også kommet ned fra Elverum for å feire - alene med alle jentene.

Ved middagsbordet:

En regnfull søndag dro jeg og mamma til Hamar. Vi blei møtt av to blide fjes da vi gikk ut av heisen - Bobbo og Beste. Etter jeg hadde hatt en liten konsert for dem og noen besøkende der, fikk jeg og mamma biff stroganof til middag og kake til dessert. Mandagen og tirsdagen tusla vi rundt i byen og på kafeer, og vi var også innom Husfliden, der jeg blei tatt mål av for å få sydd en hedmarksbunad til meg (som 20-årsgave). Endelig skal jeg også få en ekte bunad - hittil har jeg hatt to forskjellige festdrakter. De sa at den skal være ferdig innen 1. mai, så jeg gleder meg til min første 17. mai i hedmarksbunad.

Bobbo, meg og mamma:

Kafébesøk på Bakeriet:

Vi var på besøk hos fetteren min, Anders, som jobber på "Lille Eureka" - ting som hjelper deg til et enklere liv.

Butikken på Torghjørnet:

I en av parkene:

Meg og bjørnemor:

3 kommentarer:

  1. Så fine bilder, Heidi Marie! Det er koselig å lese det du skirver her på bloggen! :)

    SvarSlett
  2. Så fin blogg du har :) Hvor lenge skal du være i hamar?

    SvarSlett
  3. Benedicte: Så hyggelig at du leser og kommenterer :) Liker ;)
    Katrine: Dro til Oslo i går kveld. Var på harrytur nå - godis :D

    SvarSlett