tirsdag 21. september 2010

Botanisk hage, kronprinsen og bursdag

På søndag (19.september) var det nok en gang tid for en søndagsutflukt, og denne gangen gikk turen til Agder naturmuseum og botaniske hage: http://www.naturmuseum.no/ . Vi var inne og så på utstoppa dyr først, leste så litt norgeshistorie og prøvde å lære Sabine uttale av navn på dyr på norsk. Det var utrolig mange forskjellige dyr å se der, og det var ei lita jente der som hele tiden ville vise oss rådyra. Hun var nydelig der hun gikk rundt og pekte med en "Hello Kitty"-body på seg.

Elgen:

Ulver:

Reinsdyr:

Ugle:

Vaffel og kakao blei det også tid til, og ute skinte sola - herlig! Vi gikk rundt i parken og den botaniske hagen, og besøkte hønsehuset litt oppi bakken ved siden av fiskedammen (så ingen fisker på grunn av alt slamet i vannskorpa). I skogen fant vi også en xylofon og en slags xylofonpanfløyte, som vi spilte på. Sabine prøvde seg også på "Morgenstemning".

Meg som spiller xylofon:

Sabine spillen "Morgenstemning":

Nå har vi bestemt oss for å dra opp til Alta 11.nov.-14.nov., og i går kjøpte vi billettene. Det blir Sabine, Lisi og meg som drar fra Kristiansand, Susanne fra Bergen, og så kan det hende Ingrid blir med fra Grimstad. Hadde vært koselig om noen fler fra Øytungjengen vår kan være med.

Egentlig var planen at en gruppe skulle dra opp til Lofoten og være med på en hvalsafari, men ettersom det hørtes ut som at hundekjøring i Norge sto øverst på lista, fikk vi ordna en tur til Harald Tunheim. Han skal prøve å få til at de kan være med på noe.

I går (20. september) kom selveste Kronprins Haakon på besøk til UiA. Anledninga var at vi nå har "International Week" her, og i går var han til stede under foredragene som omhandla FN og andre U-landsorganisasjoner. Ordføreren, rektor og en statsadvokat (eller noe i den duren), var også til stede.

Jeg hadde satt meg helt ved siden av inngangsdøra, så da kronprinsen kom inn, var jeg en av de første som fikk tatt et bilde.

Kronprinsen i farta:

Det var også en haug med pressefolk der:

Som åpningsnummer fikk vi høre Kirsten Bråten Berg synge - herlig!

På kvelden fant vi ut at vi skulle overraske Thomas, som har bursdag i dag, så litt over midnatt banka vi (fem stykker) på døra til Josi, der de egentlig skulle befinne seg. Ettersom de hadde vært på tur til Kjerag, var de nettopp kommet hjem, så på vei til rommet til Thomas, møtte vi dem begge i gangen og fikk gratulert ham. Så gikk vi til Josis rom for at Thomas skulle få gava si av henne. Idet han åpner døra, hører vi "Thomaaaaaas" og en stormende jubel. Josi hadde nemlig fått til at vennene deres (litt under 10 stykker) hadde kommet med ferge over fra Tyskland samme dag, så nå blei det fest. Noen schnappsflasker og noen kasser med øl blei båret inn, og så kom jeg meg ikke i seng før etter tre i natt.

4 kommentarer:

  1. Skjønner at det skjer noe hele tiden der du er - og bra er vel det. Koselig at vi kan følge deg her :-) Stooor klem og ha en fin dag.

    SvarSlett
  2. Koselig med kommentarer :) Ja, her skjer det mye ;) Klem og takk i like måte! Skal i hallen og klatre med Hanna (fra klassa mi) etterpå.

    SvarSlett
  3. Blir sikkert kjempefin tur til Alta. :-) Koselig at Harald vil prøve å få til noe for dere der oppe. Klem fra mamma.

    SvarSlett
  4. Så fin blogg du har<3 Utrolig artig å lese alt du holder på med! Virker som om du stortrives, og det liker vi:D Gleder meg til å lese mer om hvordan du har det, også sees vi snart igjen<3
    Klemklæm fra Kristine

    SvarSlett