lørdag 14. januar 2012

Ski, muffins og klassefest

På torsdag gjennomførte jeg årets første skitur (1,5 t.) med Solveig. Jeg fikk lånt ski hos SSIB - smørefrie, faktisk! Det var jo bra at de var bygd til ikke å være bakglatte, men jeg synes de kunne gjort litt bedre arbeid når det gjelder framglattheten. Solveig kom i alle bakker, suste forbi og så sto jeg der og staka nedover.

I går gikk jeg på ski til skolen for å levere dem - fikk noen rare blikk da jeg gikk opp den snøkledde trappa til inngangen med ski på beina. Fredag den 13., men ingen ulykker med verken ski eller bein. Etter skolen var jeg hos Solveig. Hun hadde fått noen geniale muffinsformer i silikon, så de prøvde vi ut med en slags sjokolademuffinsdeig. Det andre vi prøvde å lage var gele med saft og gelatinpulver - vi kan vel ikke si at det smakte så alt for mye, men vi prøvde iallfall. Vi så også filmene "Saras nøkkel" og "Dusinet fullt".

Solveig med muffinsene:

I dag var det klassefest hos Sanne, Nives og Maria. Vi spilte noen spill, ligretto og alias, prata og hørte på musikk fra en morsom liten tass.

Fay og Sanne:

Folka:

Den morsomme lille tassen:

Så dro noen til byen og andre til Sku Bare. Jeg dro til sistnevnte og møtte Anna og Bekki. Vi dansa og prata, men så fikk jeg øye på den store snøhaugen utafor og da var det bare å sette i gang å ake!

Anna og Rebekka:

Meg og Anna:

Meg på toppen av haugen:

onsdag 11. januar 2012

Snømann og dyrlegepraksis

Etter 16. desember med siste eksamen har jeg hatt en hyggelig ferie med venner og hester. Jeg har ridd Whitney en del og hjulpet Suzanne med andre ting i stallen. I romjula og på nyttårsaften var vi på Hamar hos familien.

4. januar kom jeg oppover igjen og klarte faktisk å bære med meg alt på skuldra og i henda, men med det resultat at skuldra mine ikke så ut etterpå;

Blodutredelseskulder:

På tirsdag var det noen rare og høylydte folk utafor viduet som visstnok skulle ha litt oppmerksomhet; Alex, Beñat og Mae hadde nemlig laga en transsnømann/dame de ville vise fram.

Alex og Mae med snøfiguren:

I dag var det skikkelig tungt å komme seg opp og i tillegg å komme seg dit jeg skulle. Kvart over seks sto jeg opp, lagde mat og sykla av gårde i djupsnøen - nedover den lange bakken gikk det sidelengs begge veier og det var kjempetungt å tråkke ettersom snøen pakka seg i skjermene. Heldigvis var det brøyta nede ved hovedveien, så da fikk jeg nådd målet innen tida; Dyrlegene i Bodø. Jeg hadde praksis der sammen med Kristina, og Caroline var også der (hun jobber der i tillegg til studiet). Vi fikk vite litt av hvert, sett på noen små operasjoner (fjerning av svulst og kastrering av katt), sett på lus i mikroskop og vært med på generelle helsesjekker.

Meg hos klinikkfiskene:

Kristina ved steriliseringsutstyret:

Caroline ved monitoren:

Lusa: